Friday, Apr 20, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаЗлатните славејчиња ја посетија Вива

Златните славејчиња ја посетија Вива

Zlatno Slavejce_Viva

Златните славејчиња ги посетија своите пријатели во фабриката Вивакс, најголемиот производител на сокови во Македонија, под брендот Вива. Долгогодишното другарување и соработка, овој пат, беше во форма на едукативна прошетка низ погоните за производство на Вива соковите, при што Златните славејчиња се запознаа со процесот на производство на нивните омилени сокови.Zlatno Slavejce_Viva 2Компанијата Вивакс е традиционален спонзор на најголемата и најзабавната детска манифестација кај нас, а токму Славејчињата се тие што ја имаат отпеано и химната на Вива, која за кусо време стана препознатлива песничка меѓу најмладите.