Friday, Jan 22, 2021
HomeРЕФЛЕКТОРТеатар„Животот е прекрасен“ премиерно во МНТ

„Животот е прекрасен“ премиерно во МНТ

zivotot e prekarasen

Во Македонскиот народен театар на 10, 15 и 16 април, премиерно ќе биде одиграна претставата „Животот е прекрасен“ од авторот Николај Ердман, во адаптација и режија на светски познатиот Александар Морфов. Тоа е претстава која, според Морфов, има смисла да се прави, бидејќи секоја смисла на животот на овие простори е веќе изгубена. Директорот Дејан Пројковски на најавната прес-конференција за претставата „Животот е прекрасен“ додаде дека „секој човек и секој театар треба да сонува за да стигне до одредена цел.