Saturday, Jun 16, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаЖелезници со новите возови ќе чекаат повеќе патници

Железници со новите возови ќе чекаат повеќе патници

Македонски железници го доби првиот од нарачаните 6 модерни патнички возови од Кина кои ќе овозможат многу повкалитетен превоз во железничкиот сообраќај во Македонија, а на патниците ќе им понудат поголема удобност, хигиена и побрзо патување.

nov voz vnatre

Во наредните месеци ќе има обука на персоналот за работа со новите возови и нивно сервисирање и одржување, а потоа етапно ќе бидат пуштени во употреба.