Friday, Apr 20, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаЖелезничкиот сообраќај вратен во нормала

Железничкиот сообраќај вратен во нормала

Од Македонски железници соопштија дека железничкиот сообраќај во државава е нормализиран и машиновозчите преку нивните синдикати постигнале договор за нивните барања кога се во прашање исплатата на платите и придонесите. Александар Костов, директорот на МЖ и понатаму останува на ставот дека штрајкот е нелегално спроведен и во време на криза со миграните може да влијае негативно врз безбедноста. Дел од машиновозачите се уште не попуштаат и не се враќаат на работа, па можеби за нив ќе следуваат санкции од раководството.