Tuesday, Mar 20, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаЗголемен интезитет на патиштата, возете внимателно

Зголемен интезитет на патиштата, возете внимателно

Сообраќајот низ патиштата во републиката се одвива со зголемен интензитет, стои во последниот извештај на АМСМ. На возачите им се препорачува внимателно возење и почитување на пропишаната брзина, особено на поризичните точки, како и пред локациите на кои се изведуваат градежни работи, како на автопатот Велес Штип, Кичево Охрид и Велес Скопје. Инаку коловозите се суви и безбедни, а на граничните премини нема поголеми гужви и застои.