Sunday, Jun 17, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаЗемјотрес регистиран во Охрид, Битола, Ресен

Земјотрес регистиран во Охрид, Битола, Ресен

Во јужните делови на Македонија е регистриран послаб земјотрес со епицентар во соседна Грција, поточно 30 километри јужно од Битола, а се почуствувал и во Охридско-Преспанскиот крај. Според податоците на Сеизмолошката опсерваторија на ПМФ земјотресот имал од 4 степени според Европската макро-сеизмичка скала или 3,6 степени според Рихтеровата скала.