Thursday, Apr 26, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаЗејмоделците ќе се финансираат за ИПАРД проектите

Зејмоделците ќе се финансираат за ИПАРД проектите

ZEMJODELI 2

Со средства од гарантен фонд ќе се финансира до 50 проценти од каматите за проектите добиени преку ИПАРД и кредитите одобрени од банките, додека пак земјоделците од поплавените региони ќе добијат покривање на каматата од 75 проценти.

cvetkov mzsv

„Апелирам најсериозно да го сфатат овој оглас бидејќи средства има. Поволностите се многу големи со оглед дека 75 проценти ќе бидат кофинасирани од ИПАРД фондовите“, изјави Михаил Цветков, министерот за земјоделство.

Земјоделците ќе може да искористат и средства за купување на земјоделска механизација и од Владата упатија повик да се искористат и овие проекти.