Friday, May 29, 2020
HomeДЕНЕШНАСветЗатворена најлошата зоолошка во светот, животните спасени

Затворена најлошата зоолошка во светот, животните спасени

zooloska gaza

Зоолошката градина која се наоѓаше во окупираната територија на Газа е конечно затворена по големи напори на активисти за правата на животните. Four Paws здружението успеа да ги ослободи сите 15 животни и да ги пресели во зоолошка градина во Јордан каде ќе имаат многу подобри услови за живот.

zooloska gaza2

Кан Јунис зоолошката ги загубила сите финасии со оглед на тешката состојба во Газа, па затоа интервенцијата на Four Paws е добредојдена.