HomeАНТИСТРЕСШтосноЗаработува 93.000 евра дневно!

Заработува 93.000 евра дневно!

Последниот албум на пејачката Адел „25“ стана најбрзо продаваниот албум во историјата на Велика Британија, благодарение на него пејачката минатата година заработила 33 милиони евра, а сега нејзиното богатство се проценува на 95 милиони евра. Адел заработува 93.000 евра дневно по пат на својата кампања „Мелтид стоун лимитид“. Само во првата седмица од објавувањето на албумот „25“ тој беше продаден во три милиони примероци ширум светот.

До крајот на годината биле продадени вкупно 7.4 милиони копии. Исто така, до крајот на оваа година останаа уште два и пол месеци, а веќе продажбата на овој албум се искачи на 20 милиони примероци. Заработката на компанијата на прославената пејачка „Мелтид стоун лимитид“ од 3.6 милиони евра се искачи на 34 милиуони евра.

adel-f4

Адел си уплатила пензиско осигурвање, плата и дивиденда од 2.7 милиони евра и данок на државата. Во однос на тоа дека таа имаше многу концерти и вредно работеше, одлучи скапоцено да се награди себеси купувајќи си вила во Беверли Хилс.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com