HomeДЕНЕШНАСветЗапочнаа парламентарните избори во Грузија

Започнаа парламентарните избори во Грузија

Гласачките места се отворени во Грузија на изборите кои се сметаат за крстпат меѓу Европа и Русија за поранешната советска република, а речиси 30 партии и блокови за борат за место во Парламентот.

Обединетото национално движење кое го предводи некогашниот претседател на Грузија Михаил Шакашвили е во опозиција од 2012 година бидејќи на изборите изгуби од партијата Грузијски сон ,чиј основач е милјардерот Биџина Иваншвили кој се збогатил во Русија.Според анкетите направени пред изборите, Обединетото национално движење и партијата Грузијски сон имаат најголема но речиси подеднаква подршка.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com