Tuesday, Nov 24, 2020
HomeРЕФЛЕКТОРЗапочнува ликовната колонија ,,Дрен"

Започнува ликовната колонија ,,Дрен"

Започнува  осмото издание на интернационалната ликовна колонија ,,Дрен”

Во манастирот ,,Све Илија” во селото ,,Дрен” почнувајќи од денеска па се до 20 јули, ќе творат реномирани умтници од Србија,Турција,Русија и Македонија.  Уметничките дела кои ќе бидат создадени на оваа колонија  ќе бидат презентирани на 4 септември со што ќе се означи крајот на годинешното Прилепско културно лето.

Колонијата е во организација на Центарот за култура ,,Марко Цепенков”