Monday, Jun 25, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРМузикаЗапочнува фестивалот ,,Д-р Владимир Полежиноски" во Кичево

Започнува фестивалот ,,Д-р Владимир Полежиноски" во Кичево

Претставници од Србија, Бугарија, Естонија Босна и Херцеговина, Романија и Македонија ќе го претстават својот фолклор на Меѓународниот фестивал на песни и ора ,,Д-р Владимир Полежиноски” кој  по осми  пат ќе  се одржи  во Кичево. Во следниве три фестивалски вечери Кичево ќе живее во духот на меѓународниот фолклор и културата на многу народи кои пристигнаа во Македонија.

Кичевчани секоја година со нетрпение го очекуваат овој фестивал