Saturday, Mar 17, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРМузикаЗапочнува Бруклински џез фест со реномирани музичари

Започнува Бруклински џез фест со реномирани музичари

bruklinski

Во период од 24 до 28 февруари, во Бистро Бруклински ќе се одржи Бруклински џез фест. На овој единствен од ваков вид музички настан, ќе настапат реномираните македонски џез музичари како што се Оливер Јосифовски со Jazz трио, џез квинтетот Fierce, Shamba Jazz Trio, Caravania Jazz Quartet, Bojanа Fabel Jazz Trio, Тони Китановски Jazz Quartet, џез квартетот Next to Silence и Марија Jazz Duo,Brooklynski Jazz Fest 2016Фестивалот ќе започне со џем сешн во среда во 19 часот, а понатаму програмата ќе продолжи распределена во дневни и вечерни музички џез сесии.

За сите оние што сакаат да уживаат во македонската џез музика и во уникатноста на самиот настан, влезот е слободен.