Sunday, Jun 17, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРЛитератураЗапочна третото издание на ,,Струшки книжевни средби"

Започна третото издание на ,,Струшки книжевни средби"

STRUGA 8

Поетскиот збор одекна во Вевчани. Творештвото на триесеттина поети од Македонија,Србија, Бугарија,Хрватска, Словенија  и Албанија ги погалија Вевчанските извори и го означија почетокот на третите ,,Струшки книжевни средби”.

BOOK FLOWER

Во склоп на програмата вечерва во 19:00 ч.во , Црквата  „Св. Никола“ – Вевчани:Ќе биде претставен портретот на  хрватскиот поет Валерио Орлиќ. Промотори: Мишо Китановски и Васил Тоциновски. Песни од неговото творештво ќе читаат Верица Мукоска и Наум Баткоски.

На поетскиот фестивал, кој ќе трае до 4 јули ќе им бидат врачени благодарници на сите учесници. Фестивалот ќе биде затворен во сабота со доделувањето на награда за најдобра прочитана песна