Friday, Apr 20, 2018
HomeИздвојувамеЗапочна 25 копаничарската колонија во Св. Јоаким Осоговски

Започна 25 копаничарската колонија во Св. Јоаким Осоговски

joakim 2 - Copy

25 Меѓународна копаничарска колонија беше отворена синоќа во манастирскиот комплекс Свети Јоаким Осоговски во Крива Паланка. Целта на оваа јубилејна колонија е што повеќе да ги заинтересира младите закопаничарството. Во духот на „подмладување“ на колонијата ,од вкупно 14 учесници, од Македонија, Србија и Бугарија четворица се младинци.

Joakim-Osogovski-1

Меѓународната копаничарска колонија ќе трае се  до 27 јуни, а копаничарите ќе творат традиционална македонска резба и ќе имаат можност да ги усовршат резбарските вештини.