Sunday, Apr 22, 2018
HomeДЕНЕШНАПолитикаЗаев со сочувство до Бејли за терористичкиот чин во Орландо

Заев со сочувство до Бејли за терористичкиот чин во Орландо

zoran-zaev11

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, упати телеграма со сочувство до Амбасадата на САД во Македонија по повод терористичкиот чин во Орландо. Во телеграмата се вели:

-„Во мое лично име и во името на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија изразувам сочувство и длабоко жалење до семејствата на загинатите и пријателскиот народ на САД за терористичкиот чин што се случи во Орландо, истакнува Заев во телеграмата.

Граѓаните во Македонија сочувствуваат со граѓаните на САД, изразуваат солидарност и жалат за загубените човечки животи.

Овој ужасен терористички чин е сериозен напад врз основните човекови права и слободи како врвна универзална, цивилизациска вредност.

-Универзалните вредности на современата цивилизација и почитувањето на човекови права, слободата, еднаквоста и солидарноста се посилни од теророт и убеден сум дека САД ќе излезе уште посилна од овој терористички чин, којшто за жал однесе многу невини животи. Нашите мисли и молитви се со Вас“, се вели во телеграмата на Зоран Заев.