HomeДЕНЕШНАПолитикаЗаев: Неопределените ќе одлучат за иднината на Македонија

Заев: Неопределените ќе одлучат за иднината на Македонија

Неопределените гласачи се клучни за овие избори и токму тие ќе одлучат за иднината на Македонија. Лидерот на СДСМ Зоран Заев ги повика граѓаните масовно да излезат и да гласаат, вели овие избори се референдум за земјава, да се изгради едно општество еднакво за сите, но главната улога треба да ја одиграат неопределените. Заев го повика и Груевски на дуел, да ги соочат фактите и агргументиет а граѓаниет да одлучат на кого ќе му ја дадат довербата.

„Ова не е само наша Македонија, на Заев, Пендаровски Десковска, туку на граѓаните. Оваа Македонија е ваша на неопределените. После се што слушнавте што видовте . Зарем можете при очи да не гледате, при уши да не слушате при уста да не зборувате, да не ја гледате Македонија. Пенкалото навашиот живот, на животот на вашите деца е во ваши раце. Ќе гласата за криминалот или за иднината на Македонија?“ – рече Заев.

Лидерот на СДСМ одговори и на и на обвинувањата на ВМРО ДПМНЕ за федерализацијата, за која вели дека е измислен поим,Заев тврди дека нема да имам никакво менување на уставот.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com