HomeГИГА БАЈТСмартфонЗабранета апликација за „пренк“ пораки на iPhone која го имитира Apple

Забранета апликација за „пренк“ пораки на iPhone која го имитира Apple

Apple му изрече забрана на девелоперот Phoneys кој креираше „пренк“ стикер апликација која наликува на iMessage со копирање на истиот фонт и сините чет меурчиња за испраќање на пораки.

Apple смета дека Phoneys ги прекршила правила на App Store и бара да се тргнат сите елементи кои го копираат iMessage и ги предупреди корисниците. Phoneys соопштија дека го разбираат барањето на Apple но, се чудат зошто нивната апликација била одобрена пред да стане број еден во App Store.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com