Sunday, Jun 17, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаЗа само една недела неколку смртни случаи од грип во Битола

За само една недела неколку смртни случаи од грип во Битола

svinski grip

Во Битола се шири паника дека за само десетина дена од грип починале најмалку тројца повозрасни граѓани со тешки симптоми на грип, а дека едно младо лице било итно пренесено во Клиничкиот центар во Скопје, но дека починало од свински грип. Од одделението за заразни болести во Битола информираат дека таков случај не постои и дека станува збор само за ширење на непотребна паника кај граѓаните. Најновата состојба со ширењето на грипот покажува негово зголемено присуство низ повеќе градови во Македонија.

Извор: tera.mk