HomeАЈНШТАЈНИЈААтласЗа прв пат: Видеоснимка од големата бела ајкула како спие

За прв пат: Видеоснимка од големата бела ајкула како спие

Дали сте знаеле дека големата бела ајкула не смее да престане да плива додека спие, затоа што во спротивно ќе удри во дното и ќе се угуши. Дали некогаш сте се запрашале како големата бела ајкула изгледа додека спие?

Специјална камера ја снимила првата снимка од голема бела ајкула како спие со отворена уста. И заспана и будна оваа ајкула изгледа застрашувачки.

Интересно е што ајкулата не престанува да плива, туку се движи како да има автопилот. Снимката е емитувана на специјалната емисија за ајкули на Дискавери каналот.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com