Wednesday, May 27, 2020
HomeДЕНЕШНАРегионЗа пример: Градоначалникот на Загреб сака градот секогаш да му е чист

За пример: Градоначалникот на Загреб сака градот секогаш да му е чист

Градоначалникот на Загреб, Милан Бандиќ рано наутро, во четири часот ги чистел улиците на главниот град на Хрватска. Акцијата почнала рано наутро, а била организирана бидејќи градоначалникот бил незадоволен од улиците кои според него биле многу валкани.

11.08.2015., Zagreb - Gradonacelnik Milan Bandic od 4 ujutro sudjelovao u ciscenju gradskog sredista s djelatnicima Cistoce.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

11.08.2015., Zagreb – Gradonacelnik Milan Bandic od 4 ujutro sudjelovao u ciscenju gradskog sredista s djelatnicima Cistoce.
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Чистењето на улиците под водство на Бандиќ почнало од плоштадот Бан Јелачиќ и продолжило до Прашката улица. Тој им се придружил на работниците, го зел шмркот и им покажал како треба да се чистат улиците.
– Улиците треба да бидат чисти, да се лиже од нив – прокоментирал Бандиќ во свој стил.