Saturday, Apr 21, 2018
HomeГИГА БАЈТСмартфонYouTube пушти јаки видеа на Android и iOs

YouTube пушти јаки видеа на Android и iOs

YouTube лансираше нова верзија за Android и iOs мобилните апликации со кои корисниците ќе може да гледаат супер квалитетни видеа со 60 кадри (fps) во секунда при Full HD резолуција. Зголемениот капацитет на YouTube видеата е добредојден бидејќи се поголем број на телефони имаат врвни дисплеи со Full или Quad HD резолуција и ова е најдобар начин за да се искористи нивниот потенцијал. На телефон ќе може да гледате и видеа со 1440p резолуција.

Извор: telefoni.mk

POST TAGS: