HomeГИГА БАЈТХај текWhatsApp со нова рекордна бројка на повици

WhatsApp со нова рекордна бројка на повици

Една од најпопуларните телефонски апликации за разговори достигна рекордна бројка на повици. После една година од воведувањето на опцијата за аудио повици, бројката на повици на дневно ниво достигнала 100 милиони, или 1.100 повици во само една секунда, објавија од компанијата која е сериозен конкурент на Skype и Viber.

Последната статистика, конкретно наменета за корисниците на апликацијаат во САД, вели дека дури 60 проценти од младите во оваа држава на возраст од 18 до 33 години најмногу ја употребуваат WhatsApp во однос на другите апликации. Се очекува во најкус можен рок да се воведе и опцијата за видео повици.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com