HomeГИГА БАЈТСмартфонWhatsApp воведе целосна заштита на содржината на пораките

WhatsApp воведе целосна заштита на содржината на пораките

 

Една од најпопуларните бесплатни апликации за разменување на пораки воведе нова функција со која целосно ги заштитува содржините на пораките. Што значи тоа ?

Имено освен вие и примателот на поракта никој друг нема да биде во можност да ја прочита содржината, па дури ни вработените на „WhatsApp“. На тој начин „WhatsApp” ја зголеми сигурноста против хакери и криминалци кои сега, според нивните тврдења, нема да можат да влезат во профилите на корисниците.

Сопственикот на „WhatsApp“ го поддржа Apple во настојувањата да ги заштити своите корисници од повреда на приватноста. Оваа заштита е показател на тој став – „WhatsApp” нема да може да пристапи на пораките на корисниците дури ни на барање на владата или тајните служби.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com