HomeДЕНЕШНАПолитикаВторник неработен ден за Албанците, се слави албанската азбука

Вторник неработен ден за Албанците, се слави албанската азбука

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно со Законот за празниците на РМ (,,Службен весник на РМ,, бр.21/98 и 18/07), 22 ноември 2016 година (вторник), Денот на Албанската азбука, е неработен ден за граѓаните припадници на албанската заедница во Република Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на албанската заедница во Република Македонија им го честита Денот на Албанската азбука.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com