HomeГИГА БАЈТХај текВртоглава бројка на корисници на Фејсбук, приходите одново растат

Вртоглава бројка на корисници на Фејсбук, приходите одново растат

Кварталниот извештај на „Фејсбук“ изненади со прилично високите бројки. Пресметано е дека приходите на американската социјална мрежа до второто тримесечје од оваа година достигнале дури 4,04 милијарди долари, што е нешто повеќе од онаа бројка од 3,99 милијарди која ја предвидуваа независните аналитичари.

Изненадувачка е и бројката на вкупни корисници на „Фејсбук“ која се искачи на 1,49 милијарди луѓе, со што бележи пораст од 13 проценти споредбено со истиот број лани.

И показателот за дневни посети на социјалната мрежа е зголемен за 17 проценти споредбено со периодот април/јуни 2014 година и истиот изнесува 968 милиони посети дневно на луѓе од целиот свет.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com