Thursday, Apr 26, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаВременска: Сончево со мала облачност

Временска: Сончево со мала облачност

Според податоците на Управата за хидрометеоролошки работи денес повторно не очекува сончев ден кој ќе биде проследен со мала облачност, но нема да дојде до врнежи. Температурите наутро ќе бидат прилично ниски и на ниво на република просекот е до 2 степени, а максималните дневни температури ќе достигнат до 13-от Целзиусов степен. Во Скопје не очекува слично време со температури од 0 до 11 степени. Влажноста на воздухот ќе изнесува 97%, а ќе дува слаб ветер.