Wednesday, Apr 25, 2018
HomeДЕНЕШНАВратите на грчките банки привремено затворени

Вратите на грчките банки привремено затворени

banks greece

Грчкиот премиер Алексис Ципрас синоќа ги информираше своите граѓани дека банките во Грција ќе бидат привремено затворени и дека ќе се воведе контрола на капиталот.

CIPRASВо синоќешното телевизиско обраќање Ципрац гарантираше за  штедните влогови, платите и пензиите на граѓаните

Грчкиот премиер не прецизираше колку време ќе останат затворени банките, но според некои наводи се работи за една недела.

Грчкиот парламент ја одобри идејата на премиерот Алексис Ципрас за референдум за спасувачкиот план, кој треба да се одржи на 5-ти јули