HomeАЈНШТАЈНИЈААтласВознмерувачки експеримент: Човештвото ја изгуби човечноста?

Вознмерувачки експеримент: Човештвото ја изгуби човечноста?

Овој експеримент е уште еден во низата кој ни покажува дека човечноста полека, но сигурно исчеснува од луѓето. Можеби навистина дојде време да размислиме во што сме се претвориле.

На видеото, еден помлад човек кој е „тешко повреден“ барал помош на улица, но она што е застрашувачко е дека никој не му се приближил да му помогне. Сите едноставно продолжиле да ги возат своите автомобили, велосипеди или поминувале ладнокрвни до него.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com