HomeДЕНЕШНАПолитикаВозачот на Теута Арифи осуден па ослободен

Возачот на Теута Арифи осуден па ослободен

Амет Бејтула на 13 октомври „алфите“ го уапсиле и веднаш бил однесен на издржување 5 годишна затворска казна во затворот Идризово. Полицијата извршила наредба по објавена потерница која стои и на сајтот на МВР. Но, само по 15 дена Бејтула го напушти затворот по одлука на Врховниот суд да му ја поништи пресудата и да го врати предметот на судење од почеток.

Бејтула од затворот излезе со наредба од судот во Тетово во која пишува дека веднаш треба да биде пуштен од Идризово. Додека беше во затворот Врховнот суд одржал седница на која било одлучено пресудите од пред три години на Основниот и две години на Апелациониот суд да бидат укинати и да му се дозволи повторно судење.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com