Sunday, Apr 22, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаВонредна дезинсекција во подрачјата зафатени од поплавите

Вонредна дезинсекција во подрачјата зафатени од поплавите

Во четврток, Министерството за здравство ќе спроведе втора вонредна дезинсекција во која ќе бидат опфатени 6.000 хектари земја и посебно внимание ќе се обрне на местата кои беа зафатени од поплавите.

Авионската дезинсекција ќе се изврши во утринските часови, некаде во периодот од 5 до 8 часот, на подрачјата на деветте центри за јавно здравје – Куманово, Битола, Тетово, Кочани, Охрид, Прилеп, Штип, Струмица и Велес.

Поради ваквата активност, се известуваат лицата кои чуваат пчели, навреме да преземат потребни мерки за нивна заштита и да не ги пуштаат надвор во периодот на прскање.