HomeДЕНЕШНАРепубликаВо Скопје ќе се одржи меѓународна конференција за климатските промени и зелената економија

Во Скопје ќе се одржи меѓународна конференција за климатските промени и зелената економија

Еколошката невладина организација „Гоу Грин – Скопје“, Фондацијата „Конрад Аденауер – Скопје и „Вилфред Мартенс Центарот за Европски студии“ – Брисел, организираат меѓународна конференција на тема „Климатски промени и зелена економија – како образовниот систем да се прилагоди?“.

Конференцијата ќе се одржи на 24 ноември во Хотел Мериот со почеток од 9:30 часот.

Еминентни политичари, бизнисмени, професори и научници од регионот и ЕУ, ќе дискутираат за потребата на бизнисите, пазарот на труд, образовниот систем и трансформативниот процес што тие треба да го поминат за да ги поддржат остварувањето на целите за климатски промени и „позеленувањето“ на општеството.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com