Saturday, Apr 21, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаВо Крива Паланка ќе се поделат 7000 пивтии за Водици

Во Крива Паланка ќе се поделат 7000 пивтии за Водици

vodici kriva palanka

Општина Крива Паланка за време на прославата на православниот празник Богојалвение-Водици на градскиот плоштад ќе организира голема гозба за присустните на кои ќе им бидат поделени 7000 парчиња пивтии подготвени од учениците од средното училиште „Боро Менков“. pivtijada kriva palankaНа овој начин ќе има и спој на манифестацијата „Пивтијада 2016“ која ќе се одржи веднаш по церемонијата на фрлање на светиот крст во водите на Крива Река.