HomeДЕНЕШНАПолитикаВо ек на изборна кампања: промени во Генралштаб и нов висок претставник на Македонија во НАТО

Во ек на изборна кампања: промени во Генралштаб и нов висок претставник на Македонија во НАТО

Во екот на изборната кампања, промени во Генералшабот на Армијата и нови високи претставници на Македонија во НАТО.
Мирче Ѓорѓоски и Васко Ѓурчиновски се новоименуваните офицери. Мирче Ѓорѓоски е нов командант на првата механизирана пешадиска бригада познат и како аѓутант на Врховниот командант, а на позицијата висок претставник на Македонија во НАТО во Брисел е назначен генерал мајор Васко Ѓурчиновски.

Се уште нема официјален одговор од кабинетот на Иванов дали станува збор за предизборна одлука и дали имињата доаѓаат по предлог на министерството за одбрана.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com