Sunday, Jun 17, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаВладата сега ќе се вмеша во случајот „Кaрфур“

Владата сега ќе се вмеша во случајот „Кaрфур“

carrefour

Дури откако и официјално „Керфур“ го испразни хипермаркетот во Скопје Сити мол доаѓа реакција од Владата чии претставници најавија дека во рамките на надлежните служби ќе се превземат мерки.

kerfur 1Долго време се претпоставуваше дека „Керфур“ нема да опстои, а повеќе компании поднеле поплаки до стопанските комори поради трупањето на огромни долгови кои вкупно се проценувааат и до 10 милиони евра.

Затворањето на „Керфур“ отвора многу неодговорени прашања и трговските субјекти се надеваат дека институциите ќе може да ги заштитат по заминувањето на странскиот инвеститор.