HomeДЕНЕШНАПолитикаВиолета Дума се пензионира од ДИК, ќе се бира нов член

Виолета Дума се пензионира од ДИК, ќе се бира нов член

Виолета Дума поради исполнување на условите за пензија ќе се повлече од Државната изборна комисија иако неодамна беше предложена за член од страна на СДСМ. Според Зоран Илиовски од ДИК за пополнување на нејзиното место ќе се распише јавен оглас, а предлогот треба да дојде исто така од страна на СДСМ. Комисијата треба да одржи и седница на која ќе го избере генералниот сектретар меѓу 14 пријавени кандидати на јавниот оглас.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com