Thursday, May 28, 2020
HomeUncategorizedВидови животни кои изумреле во изминативе неколку декади

Видови животни кои изумреле во изминативе неколку декади

Capra-pyrenaica-pyrenaica1

Изумирањето е нормален процес кој се случува на Земјата, се смета дека во минатото секој вид изумирал околу 10 милиони години од кога прв пат ќе се појавел, но денеска со рапидното размножување на човекот и менувањето на условите за живеење на Земјата, се смета дека ризикот од изумирање на другите видови е 1000 пати поголем од тоа што бил во минатот. Благодарение на нашиот удел во населување и уништување на природните живеалишта да животните, денеска голем број од нив се изумрени, а уште поголем број се во опасност од изумирање.

Погледнете кои видови животни изчезнале во последните неколку декади.

(доколку симате проблеми со преводот на видеото кликнете на копчето CC во долниот денес агол, а доколку сакате да го промените преводот тоа може да го направите во Settings- Subtitles/CC)