Friday, Apr 20, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаВидео: Забранет документарен филм – Банкарско преземање на светот

Видео: Забранет документарен филм – Банкарско преземање на светот

banki

Банкарскиот систем владее со светот. Луѓето во оваа индустрија манипулираат со многу пари кои се делат само за неколку сектори. Финансиските малверзации претставени во документарец кој, сосема очекувано, е забранет. Документарниот филм „Внатрешна работа“ – Банкарско преземање на светот предизвика огромна реакција ширум светот, а експертите го оценуваат како најдобар приказ за успонот на оваа „лоповска индустрија“.

Низ сведочења на главните инсајдери, јасно ќе го сфатите глобалниот – класичен, озаконет и монтарен криминал каде сите политичари се вистински послушници на невидливата моќ на меѓународните банкари. Сепак, многумина одбија да зборуваат за потребите на овој филм, меѓу нив се и академски експерти. Иако дел од нелегалните финансиски активности се лесни за откривање, правдата остана слепа. Погледнете го филмот во продолжение.