HomeАНТИСТРЕСШтосноВидео: За да се чувствува како претседател – косовски милионер си изгради „Бела куќа“

Видео: За да се чувствува како претседател – косовски милионер си изгради „Бела куќа“

albanac-bela-kuca-kened-frokaj-kic-foto-printscreen-yt-1475000209-1000051-78788

Милионерот Кинед Фрокај во Ѓаковица изгради куќа која по архитектонското решение се различува од се што сте имале можност да видите. Конструкцијата ја носат 16 антички столбови, а на покривот се виорат дури четири знамиња: на Албанија, САД, Швајцарија и на Косово. Антички столбови, позлатен мебел, Ламборџини во претсобјето, римски богови, нема што нема.

Внатрешноста од куќата е приказна за себе. На таванот се пресликани мотиви од Сикстинската капела, насекаде има позлатен мебел и скулптури на римски богови, а најчуден експонат е, ни помалку ни повеќе туку вистински Ламборџини. Сопственикот на вилата вели дека бил инспириран од старогрчката култура, а на тоа требало да укаже и една слика од Косовскиот бој која се одигрува пред храмот Партенон. Косовскиот портал „Бота сот“ објави прилог за овој интересен дом и за нејзиниот градител Кенед Фокај, кој со години живее и работи во Швајцарија.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com