Sunday, Jun 17, 2018
HomeДЕНЕШНАСвет(Видео): Во Италија се топат автомобилите како последица на високите температури

(Видео): Во Италија се топат автомобилите како последица на високите температури

Британски турист снимил неверојатно видео во кое е прикажана состојбата на автомобилите кои граѓаните секојдневно ги возат во Италија и кои буквално се топат изложени на сончева светлина.

Џон Вестбрук, туристот од Британија останал шокиран додека гледал еден Ромео Меган како се топи на паркинг покрај плажа, во близина на местото Каоле на северниот дел од Италија. Температурите во овој дел од земјата достигнале 40 степени, топлотен бран кој ги одзеде животите на 140 лица.

https://www.youtube.com/watch?v=ExgdsxEBlLc