HomeДЕНЕШНАСветВидео: Во Алјаска отворена првата легална продавница за марихуана

Видео: Во Алјаска отворена првата легална продавница за марихуана

Жителите и посетителите на Алјаска отсега ќе може легално да набавуваат марихуана во првата отворена продавница во оваа сојузна држава од САД. Алјска е четврта која донесе одлука за легализирање на продажбата и консумацијата на марихуана според федералните прописи и токму затоа се отвори Herbal Outfitters, првата продавница од каде слободно може да се купи марихуана. На отварањето има огромна редица и над 300 луѓе дошло да се снабдат со тревката.

Сопственикот Ричард Балов вели дека е горд што со неговата продавница за марихуана е дел од историјата, не само на Алјаска, туку и на Америка. Според законот продажбата на марихуана е забранета само за лица кои имаат под 21 година.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com