Sunday, May 24, 2020
HomeРЕФЛЕКТОРМузика(ВИДЕО): Вака звучеа 70те гитари за Тоше Проески

(ВИДЕО): Вака звучеа 70те гитари за Тоше Проески

Неодамна, во Спомен куќата ,,Тодор Проески” во Крушево се одржа тридневна работилница по гитара која ја предводеше најдобриот гитарист Влатко Стефановски. На оваа креативна музичка работилница посветена на нашата поп-икона Тоше Проески,  учествуваа 70 млади музичари од Македонија, Србија, Босна и Херцеговина. Учесниците покажаа голема љубов кон овој инструмент. Еве ја атмосферата: