Wednesday, May 23, 2018
HomeФЕР ПЛЕЈТенисВидео: Цонга смири расплакано девојче кое собираше топчиња и ја воодушеви публиката

Видео: Цонга смири расплакано девојче кое собираше топчиња и ја воодушеви публиката

tsonga tenis

Во денешниот дуел на францускиот тенисер Жо Вилфред Цонга против Омер Јасика кој го доби со 3:0 во сетови, ги освои срцата на гледачите со својот изненадувачки потег. Едно од девојчињата кое собираше топчиња започна да плаче затоа што не успеа да ја собере топката на време. Тенисерот со џентлменски потег го гушна расплаканото девојче и му помогна да го собере топчето, по што доби громоглазен аплауз од публиката.