Thursday, Apr 26, 2018
HomeАЈНШТАЈНИЈААрхеологија и ИсторијаВидео: „Свирката на мртвите“ – Астецкиот воен плач!

Видео: „Свирката на мртвите“ – Астецкиот воен плач!

Слушајки ја свирката која ја корсителе тие племиња во борба навистина е сташна! Погледнете како би звучело кога стотина астеци би тргнале во бој.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/I9QuO09z-SI” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>