HomeАНТИСТРЕСПатувањеВидео: Српско село се преименува во Путиново – прават ракија „путиновка“

Видео: Српско село се преименува во Путиново – прават ракија „путиновка“

Жителите на српското село Хаджинци во реонот Медвеџе го преименуваа селото во Путоново во чест на рускиот претседател – пренесуваат руските медиуми. Жителите ја донеле одлуката бидејќи името Хаджинци потекнувало од турките власти, а тоа нив не им се допаѓало. Тие ја изгласале промената на месен одбор и направиле табла со новото име на селото. Селаните одлучиле да печат и нова чиста еколошка ракија наречена путиновка, па наскоро ќе ја заменат традиционалната шливовача.
putinovka

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com