Friday, May 18, 2018
HomeГИГА БАЈТСмартфонВидео: Споредба на iPhone 6 и iPhone 6s

Видео: Споредба на iPhone 6 и iPhone 6s

iphone 6

На интернет протече ново видео од iPhone 6s во кое е прикажан предниот панел со новиот LCD дисплеј, Force Touch сензорот кој е позајмен од Apple Watch, потоа новата 12 мегапикселна камера, како и конекторите за антената и внатрешните компоненти. Доколку се работи за легитимен дел тогаш сите информации за новитетите на iPhone 6s се потврдуваат и гледаме дека измените во дизајнот ќе бидат минимални, а ќе се задржи големинатa на дисплејот од iPhone 6 на 4.7 инчи. Промоцијата на iPhone 6s ја очекуваме на 9 септември.

 

Извор: telefoni.mk