HomeГИГА БАЈТХај текВидео: Прстот ќе го користеме наместо телефонска слушалка

Видео: Прстот ќе го користеме наместо телефонска слушалка

Корејскиот стартап Innomdle Lab планира да воведе новите во начинот на воспоставување на телефонски повици преку гаџетот Sgnl кој е формиран како ременче за смарт часовник, но всушност служи како телефонски приемник, а самиот прст од раката треба да биде телефонска слушалка.

Со прием и испраќање на телефонските сигнали до смартфонот и со притискање на прстот на увото ќе треба совршено да слушате и разговарате со соговорникот. Sgnl е проект кој очекува јавно финансирање со кампања на KickStarter и ветува дека технологијата е возможна, па наскоро ќе ги лансира и првите комерцијални прототипи.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com