Sunday, May 20, 2018
HomeАЈНШТАЈНИЈААтласВидео: „Претседателот“ – Второто најголемо дрво на светот!

Видео: „Претседателот“ – Второто најголемо дрво на светот!

8.2 метри диаметар, високо 75 метри во височина, „Претседателот“ е второто најголемо дрво во светот. Тимот на „National Geographic“ заедно со тим на истражувачи го посетуваат ова дрво во националниот парк „Sequoia“ со цел да го фотографиираат и истражат ова извонредно големо и старо дрво.