Thursday, Aug 13, 2020
HomeАНТИСТРЕСПатување(Видео) Плажа на восхит и страв

(Видео) Плажа на восхит и страв

Seitan-Limania-Beach-Chania-Crete-3-allincrete.com_

Плажата Шејтан Лимани се наоѓа на 20 километри североисточно од градот Ханија на Крит, поточно во близина на аеродромот.

Во средината на див предел не може да се очекува ништо помалку од убавината која ќе ве остави без здив. Малата плажа со нереално тиркизно море е позната по својата егзотичност, и отежнат пристап.

Затоа и се нарекува и опасна, што не е изненадувачки кога ќе видите на прв поглед еден куп карпи, кои сепак само фрлаат сенка и тоа само вистинска природна сенка.

Многу од нив, сепак и покрај нејзината убавина не се осмелува да и пријде, бидејќи бара барем основно познавање на планинарство.

На плажа може да се постигне со автобус што го има еднаш на ден, како и од страна на приватен автомобил или мотор.