Monday, Jan 27, 2020
HomeАЈНШТАЈНИЈААтлас(Видео) Папата Франциско падна за време на миса

(Видео) Папата Франциско падна за време на миса

papa-francisco-650x396

Папата Франциско се спрепнал и паднал во текот на големата миса во Ченстоховa кадeшто ја продолжи својата посета на Полска, а агенцијата АП ја објави и снимката од незгодата.

Другите свештеници му помогнале на папата да стане, по што тој продолжил да служи на мисата. Незгодата се случила за време на неговата прва посета на Полска, чие население е претежно католичко.

Посетата на папата во Полска трае пет дена, а тој ќе посети некои од најзначајните католичките цркви, ќе разговара со младите католици и ќе го обиколи концентрациониот логор Аушвиц.